#Hiburan: Isteri Pertama Sahkan Sudah Bercerai Dengan Da’i Farhan

Kontroversi perkahwinan kedua Da’i Farhan semakin hangat apabila pendakwah bebas itu mengakui sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain  dengan talak satu menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp tengah hari semalam. Rata-rata netizen mengecam tindakan Farhan itu yang tergamak menceraikan isterinya yang sedang sarat hamil anak kedua mereka.

da'i farhan ceraikan isteri pertama

Terbaru, Fatin menerusi akaun Facebooknya tampil menjelaskan segala kemelut yang berlaku serta luahan hatinya tentang apa yang melanda rumah tangganya.Apa yang dinyatakan bukanlah untuk meraih simpati tetapi demi mempertahankan maruahnya.

Fatin mengesahkan mahligai cintanya yang dibina selama empat tahun musnah selepas bekas suami melafazkan cerai melalui rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember 2019.

da'i farhan ceraikan isteri pertama

Apa yang dinyatakan bukanlah untuk meraih simpati tetapi demi mempertahankan maruahnya.

Jangan segera menghukum

da'i farhan ceraikan isteri pertama

“Tiada tindakan yang boleh kata saya

nusyuz”

da'i farhan ceraikan isteri pertamada'i farhan ceraikan isteri pertama

“Semoga ‘wanita Kaabah’ dan bekas

suami berbahagia selamanya”

da'i farhan pukul isterida'i farhan ceraikan isteri pertamaFatin berharap perkongsiannya ini dapat menjadi pengajaran buat wanita di luar sana agar memelihara rumah tangga mereka sebaiknya.

Terdahulu, Da’i Farhan mengaku sudah pun menceraikan isteri pertamanya itu menerusi rakaman suara di  aplikasi WhatsApp atas alasan nusyuz dan memfitnah suami. Bagaimanapun, pendakwah itu menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan dengan memukul dan mengurung isterinya seperti yang didakwa. oleh seorang peguam.

Sumber Berita : Fnama Fatin


sumber: beautifulnara.com #superpantas

Post a Comment

0 Comments